Pengikut Setiaku, Thanks

Monday, May 16, 2011

Coret-coret gambar, terjumpa gambar bertunang

     Assalamu'alaikum, alhamdulillah setelah selesai menamatkan zaman bujang tiba-tiba terlihat pulak gambar semasa bertunang pada 11-12-2010 yang lalu...Teringat tentang isteri tercintaku, bercinta tak lama tapi alhamdulillah diijab kabulkan pada 1 may 2011 yang lepas...

     Orang kata yang melangsungkan perkahwinan bukan mudah. Orang kata nak diijab kabul kan bukan senang. Orang kata..Orang kata...Orang kata...Itu semua orang kata...Kalau diri sendiri kata semuanya senang, alhamdulillah semua boleh mudah..

     Yang penting dalam diri kena berfikiran positif selalu baru semua boleh jadi mudah..Jangan takut nak mengharungi lautan luas kerana ajal maut ditangan tuhan..Sama juga jangan takut nak melangsungkan perkahwinan kerana jodoh pertemuan ditangan tuhan..Yang penting, ianya boleh mengelakkan maksiat yang berleluasa..

     Pernah dengar tak orang cakap takutlah..!!Takutlah..!!Takutlah..!!Kenapa???Sebab orang yang penakut ini adalah orang yang sentiasa takut dengan keadaan sekeliling tetapi tidak takut dengan Allah S.W.T..Jadi kenapa sentiasa cakap takut kepasa keadaan sekeliling?Seharusnya cakaplah takut dengan Tuhan yang satu..

     Ada orang cakap takut nak kahwin sebab duit tak ada..Salah tu..!!Jika niat kita ikhlas untuk berkahwin bagi mengelakkan maksiat, insyaAllah ada jalan penyelesaian dariNya..Cuma usaha adalah daripada diri sendiri, insyaAllah bahagia dunia akhirat..

     Ingin berkahwin memang memerlukan duit yang banyak..!!Percayalah..Tetapi kenapa saya boleh berkahwin dengan hati senang?Percayalah rezeki adalah datangnya daripada Allah S.W.T..Cuma kita kena cari jalan penyelesaiannya..Alhamdulillah dengan berkat usaha saya dan isteri dibawah pimpinan Akademi Taipan 181..Akademi Taipan 181 memang sentiasa memberi jalan terbaik untuk kita sentiasa berada dilandasan yang betul..

     Ilmu yang ada haruslah disedekahkan..
     Kekayaan yang ada haruslah disedekahkan..
     Segala yang nikmat yang kita dapat didunia adalah sementara sahaja..

     Kejayaan pasti muncul jika kita mahukannya..Kalau hendak seribu daya, kalau tidak berkehendak, memang seribu dalih..Saya dan isteri sudi membantu jika ingin berjaya didalam Akademi Taipan 181..

     Madir : 019 2711806
     Salwa : 019 2611806

Seronok Hari Ini

     Kerjaku hari ini update blog yang dah lama tak update. hehehe..Seronok juga bila dah lama tak update ni..

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...