Pengikut Setiaku, Thanks

Tuesday, December 14, 2010

Apple, iPhone, iPad, iPod, iTunes

  Semua kenyataan diatas adalah sama tempat je, tidak kira dimana dia berada sekali pun. Ramai yang boleh memilikinya sekarang & kalau orang yang pakainya adalah digelar zaman canggih, Ekonomi ketagih, Bukan penagih.

  Korang ingat senang ke nak dapat semua perkara diatas tu?Kalau tiada duit, jangan sembang la. Pastu kalau korang boleh pakai sekalipun, Kalau poket kering..Tak boleh pakai gak namanya. Wayang jer la...Huhuhuhu..

  Technology yang serba canggih sekarang direka khas dari Apple sendiri telah mencatat perubahan zaman technology serba canggih ini ke seluruh dunia dimana iPhone 4 telah dikeluarkan pada hari pertama mencatat penjualan yang cukup tinggi. malahan ada yang sanggup jual iPhone 3Gs untuk mendapatkan iPhone 4.

  Apple Owh Apple, Kini ramai pengguna telah menggunakan technology moden ini sebagai satu perubahan yang perlu dalam diri semua. Sungguh hebat Apple. Kita kena berhati-hati & beringat juga bahawa kehebatan semua technology adalah datangnya dari kekuasaan Allah S.W.T juga. Yang baik datang dariNya & yang buruk datang daripada diri saya sendiri. Sekian Wassalam,
 
  Regards,

  Madayzhe Infinity
  +6013 3211670

Tidur Lewat Tanda Kita Akan Tertidur Di Office!!

  Salam, hari ni saya rasa amat mengantuk kerana semalam bola Manchester United VS Arsenal punya pasal. Sedar tak sedar dah jam 6 pagi, pukul 830 pg kena kerja pulak, kat office sekarang memang terasa kengantukan tu. Wahahahahaa..

  Bila terasa ngantuk ni, sekarang pun dah waktu lunch. So, tunggu kekawan yang nak keluar makan belum ade lagi. Layan jer la..

  Haa, aku dapat mesg terbaru dimana pasal pembiayaan peribadi. So, Hot sebab ramai orang sekarang berminat untuk buat loan tetapi buat loan jer la. Tahu tak dari mana duit loan yang kita buat tu datang? Sebenarnya, dari duit gaji kita la. Kita simpan gaji kat bank, pastu kita nk pinjam dengan pihak bank. Contoh pinjam RM100K kene bayar RM204K wooo....Kayoo la bank macam tu. Itu la kegiatan bank mengaut keuntungan keatas interest yang dikenakan. Rugi lah kita macam tu, Kita dah la simpan duit kat bank untuk bank berniaga besar. Pastu bank pulak amik keuntungan keatas kita bila kita buat loan. Adesss!!!Rugi................

  Sama-sama kita renung-renungkan dan selamat beramal. Fikirlah kerugian jika kita buat loan dengan bank kerana bank yang untung. Jikalau kita dapat settlekan cepat pembiayaan kita tak pe la...alhamdulillah..hehe.. Fikirlah untuk kebaikkan masa depan. InsyaAllah selamat dunia dan akhirat. Sekian,

  Regards,

  Madayzhe Infinity
  +6013 3211670

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...