Pengikut Setiaku, Thanks

Friday, June 17, 2011

OKU (Orang Kurang Upaya) Mendapat Ilmu Perniagaan Daripada HQ..!!

     Assalamu'alaikum, hari ini keluar didalam surat khabar dimana orang kurang upaya juga diberi ilmu perniagaan daripada HQ. Jadi kenapa kata tidak kepada kita yang masih sempurna?
      Peluang sentiasa terhidang kepada yang sempurna tetapi adakah kita ambil peluang itu untuk kesenangan dimasa hadapan?

      Kebanyakkan orang sempurna hanya tahu merungut harga barangan naik, keperluan hidup makin susah tetapi apa cara untuk kurangkan beban itu semua?

      Percayakah anda semua punca rezeki itu datangnya daripada perniagaan..?Bagi saya "YA"........9/10 punca rezeki itu datang daripada perniagaan tetapi perniagaan memerlukan ilmu untuk berniaga lama..

      Kenapa orang yang hidup senang lenang zaman sekarang digelar "Bisnessman"? kenapa tidak digelar "Worker man"?

      Kita sering memberi alasan dimana, berniaga ini hanya didunia tetapi kita pernah terfikir bahawa rezeki berniaga didunia jika dikeluarkan untuk beramal jariah akan mendapat pahala?

      Tiga perkara yang dibawa apabila kita meninggal dunia iaitu;
1 - Doa anak-anak soleh
2 - Sedekah Jariah
3 - Ilmu yang bermanfaat.

      Jika diulaskan daripada berniaga bersama Academy Of Taipan 181, Berniaga untuk menambah rezeki dimana bolehlah rezeki itu dijadikan Sedekah Jariah. Academy Of Taipan 181 juga sentiasa memberikan ilmu secara percuma 2 kali seminggu tentang perniagaan(Tidak terpesong dari segi agama). Bolehkah kita menambah amalan baik kita untuk dibawa setelah kita meninggal dunia?

       Jadi, bersama & bersatu academy of taipan 181 sesungguhnya sentiasa memberi ilmu untuk manusia yang biasa-biasa menjadi luar biasa..Call/SMS untuk mengetahui lebih lanjut tentang academy taipan 181 yang berpusat di USJ 9, Subang Jaya. Thanks & Assalamu'alaikum...

No comments:

Post a Comment

Anda Juga Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...